söndag 3 januari 2016

Stalltips

Här kommer några medel som vi använder oss av. Som ett tips i vardag och tävling. 

Absorbine Supershine clear
Lack till hovarna som vi använder på tävling. Till vardags har vi en 5 kg hink med grönt hovbalsam som jag brukar köpa med från Tyskland, det har varit svårt att hitta så stora förpackningar i Sverige. 

CWD's putskitt 
Deras väska med lädertvål och läderbalsam har varit super. Förutom att tvålen och balsamet gör underverk med sadlarna, träns, läderskydd och förbyglar, så är väskan väldigt praktisk att hänga upp när man putsar på tävling eller hemma. 
Finns att köpa i kitt eller separat på svenska webbshoppen hos Leadsports:  http://leadsports.tictail.com/product/cwd-putskitt 

Sprenger Diamond paste
Bra kräm att putsa upp bett, sporrar och stigbyglar med. 
Ett annat bra alternativ till Diamond paste är Nevr-Dull, det är vadd, som är färdig med polish för metall. 


Obenauf's Heavy Duty LP
Denna hårda bivax salva är riktigt bra för ridskor, ridstövlar och skinnhandskar. Den ger en naturlig inpregnering mot vatten och smuts. 

Kylgele 
Det är något som alltid ligger i lastbilen och finns i stallet. Och kan snabbt plackas fram vid akut muskel eller senskada på träning eller tävling. Som när Fee blev skrämd och gick omkull i sargen och fick en stor muskelbristning. 


Alsolsprit
Lite otippad i listan dycker Alsolspriten upp. Vi tvättar schabraken ofta, tränar inte med smutsiga, stöviga schabrak. Och hästarna borstas och ryktas. Om man ändå inte lyckas hålla sadelknutorna borta, då kommer alsolspriten till användning, som verkar utorkande. 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar